donderdag, mei 07, 2009

Suriname, 22 februari 2009

De helft van de groep maakt een herkansing met de boot, waarbij ze beloond worden met de spectaculaire Sunbittern en maar liefst acht Amazonian Manatees (Amazonelamantijnen). Op hun savannetochten mogen zij de zeldzame Plumbeous Seedeater bijschrijven.
De andere groep ziet langs de Coesewijne onder meer een Sungrebe, een White-necked Puffbird en de sporen (luchtbelletjes) en neus van één lamantijn. Alle vijf voorkomende ijsvogelsoorten worden door beide groepen waargenomen.
De groep van Jan kan op de savanne weliswaar geen zeldzame seedeater vinden, maar wel onder meer twee Variegated Flycatchers, een Wedge-tailed Grass Finch en een Ruby Topaz Hummingbird. Op de ‘natte savanne’ valt in de motregen te genieten van de leuke vegetatie (zonnedauw), zang van de algemenere seedeater-soorten en de sporen van een Jaguar. Bovendien is het goed terugwandelen langs het pad door het Pakuli-bos, waar we bizarre bijen- en wespennesten bewonderen en mooie vogels als Spotted en Flame-crested Tanager uit wriemelige flocks wringen.

Black-collared Hawk, Pakuli rivier

Red-billed Toucan, Pakuli rivier


Plumbeous Kite, Pakuli rivier
Pale-tipped Inezia, Pakuli rivier

White-winged Swallow, Pakuli rivier

Amazon Kingfisher, Pakuli rivier

Cinnamon Atilla, Pakuli rivier

Straight-billed Woodcreeper, Pakuli rivier

Tropical Gnatcatcher, Pakuli rivier

Smooth-billed Ani, Pakuli rivier

Green-tailed Jacamar, Pakuli rivier

Ringed Kingfisher, Pakuli rivier

Swallow-tailed Kite, Pakuli rivier