vrijdag, juni 17, 2011

Marokko, 10 april 2011

Ouarzazate>Iriri>Tazenakht>Taliounine>Taroudannt
In de ochtend gaan we eerst weer naar het meer. Het is een warme dag die uiteindelijk 37 graden zal halen. De Blonde Ruiter is nog steeds aanwezig en verder zijn nu ook Oeverloper, Tureluur en IJsvogel te zien. Met de zon in de rug kunnen we ook wat andere gedeelten van het meer goed met de telescoop verkennen en dit levert nog Rosse Grutto, Kluut en Dunbekmeeuw op.
We reizen verder door de heuvels en stoppen bij een riviertje met veel notenbomen. Daarin zitten veel zangertjes als Fitis, Bergfluiter, Orpheusspotvogel en Gekraagde Roodstaart. Verderop in de heuvels maken we een stop en zien meerdere Barbarijse Grondeekhoorns. Iets verderop zien we nog een zingende Woestijntapuit, een Kortteenleeuwerik en een Groen Marmerwitje. We lunchen bij een prachtige bloemenvallei waar saffraan van krokussen wordt gemaakt. Vervolgens rijden we door een streek met Argan-bomen waar notenolie van gemaakt wordt. We zien hier veel Grauwe Gorzen, maar de doelsoort voor dit gebied is de Grijze Wouw. Dat lukt niet zo snel, maar plots vliegt er links boven de auto een Grijze Wouw. We springen uit de auto en kunnen de vogel kort zien want deze vliegt verder. Vervolgens weer in de auto en gas er op; we halen de wouw in en kunnen de vogel over ons heen zien vliegen.
Tegelijkertijd hoor ik een Kwartel in het veld roepen en zijn meerdere Graszangers druk aan het baltsen. Uiteindelijk komen we aan in ons mooie hotel dat een soort Kashba is, een ommuurde stad met veel kleine steegjes.

Bijeneter
Grijze Wouw


Steltkluut


Woestijnvink