vrijdag, juni 17, 2011

Marokko, 9 april 2011

Merzouga>Erfoud>Jorf>Touroug>Tinjdad>Boumalne>Ouarzazate
Omdat er ’s ochtends geen elektriciteit is, wordt het ontbijt wat later (7 uur). Daarna kunnen we met daglicht onze spullen pakken want we gaan terug reizen naar het westen. Eerst wordt alles in de Landcruisers geladen en we gaan weer met 80 km/h de woestijn door. Na drie kwartier rijden komen we bij de stad en wordt alles in onze vaste bus overgeladen. We stoppen bij een 1000 jaar oud irrigatiesysteem met drinkputten die onderling met elkaar verbonden zijn. Op één van de putten zit een Woestijnklapekster te zingen. Na een tijd rijden hebben we een stop bij een oase. We zien een zingende Westelijke Rosse Waaierstaart en verder veel andere zangvogels waaronder de Saharaanse Vale Spotvogel. Na een lange rit komen we aan het einde van de middag aan bij het meer van Ouarzazate.
We lopen ontdekking dat vlak voor ons een Blonde Ruiter loopt! De 5e waarneming ooit van deze Amerikaanse dwaalgast in Marokko. naar een ondiep gedeelte met slik waar veel vogels zijn. We kijken wat steltlopers af en plots komen we tot de
Nadat de consternatie is bezonken kijken we wat verder en zien een groepje Marmereenden, Casarca’s en veel Kwakken en Ralreigers. Verder meerdere Rietzangers en sterns zoals Lachstern en Witwangstern. We blijven hangen tot het donker wordt en zien dat veel vogels hier zullen gaan slapen. Vele duizenden Gele Kwikstaarten en Boerenzwaluwen trekken naar het meer om daar de nacht door te brengen. Voor ons is het ook mooi geweest en we gaan naar het hotel.

Agame
Iberische Gele Kwikstaart


Groene Bijeneter


Grauwe Buulbuul


Casarca's
Blonde Ruiter


Vogelaar


Steltkluut


Rietzanger


Ralreiger


Marokkaanse Kwikstaart