zondag, juni 19, 2011

Marokko, 6 april 2011

Boumalne>Tagdilt Track>Tinhir>Todhra>Boumalne
Deze ochtend gaan we extra vroeg op pad om vóór zonsopgang al in de woestijn te zijn. Na een kwartiertje rijden zijn we iets na zeven uur op de plek van bestemming. Het is nog behoorlijk fris en er staat een beetje wind. We zien al snel een fraaie Arendbuizerd langs vliegen en een mannetje Grauwe Kiekendief vliegt naast onze bus. We zien groepjes Zwartbuikzandhoenders en horen Kroonzandhoenders. Er zijn veel tapuiten waaronder Westelijke Blonde, Woestijn- en Roodstaarttapuit.

We zien mooie Temmincks Strandleeuweriken en horen de zang van de Witbandleeuwerik. Plotseling zien we vier Dikbekleeuweriken. Daarna komen we nog Woestijnleeuweriken en Kortteenleeuweriken tegen. Er zijn deze ochtend meerdere Renvogels te zien, waarvan we bij een paartje zelfs kort een poging tot paren waar kunnen nemen.
Om tien uur zijn we weer terug bij het hotel voor het ontbijt. De Huisgorzen schuiven gezellig aan en we horen vanaf het terras een Hop zingen. We gaan naar een ander stuk woestijn in de buurt van de stad. De doelsoort is de Westelijke Rouwtapuit, maar slechts enkelen van ons krijgen niet alleen het vrouwtje maar ook het mannetje van deze schaarse vogel te zien. Er vliegen drie Slangenarenden over en we turen vooral veel in het eindeloze landschap. Hoogste tijd om maar weer eens wat te gaan eten en tijdens de lunch vliegt er een Zwarte Wouw over. In de middag gaan we naar een kloof genaamd de Gorges de Thodra. We zien in deze mooie kloof een paartje Atlasgrasmus, een Bonte Vliegenvanger en een Kleine Monarchvlinder. Als we uit de kloof vertrekken zien we nog een paartje Havikarenden rondvliegen, waarvan één er een schijnaanval op een Rotsduif uitvoert. Als we staan te kijken horen we Barbarijse Patrijs en Blauwe Rotslijster.


Diksnavelleeuwerik

Koereiger


Huisgors


Huisgorzen


Havikarend


Grauwe Kiekendief, voor onze bus langsvliegend


Landschap


Slangenarend in beeld


Landschap bij Boulmaine


Landschap bij Boulmaine vanaf het terras van het restaurant.


Kortteenleeuwerik


Westelijke Rouwtapuit


Temminks Strandleeuwerik


Roodstaarttapuit


Renvogels