woensdag, juni 29, 2011

Marokko, 4 april 2011

AitOurir>Ourika>Oukaimeden>AitOurir
We zien tijdens het ontbijt al dat het regent. We zullen echter de bergen in gaan en soms is het weer daar echt anders, omdat je boven de regenwolken kunt uitkomen. Door de regen zien we tijdens de trip omhoog vrijwel geen vogels. Af en toe ziet iemand een Waterspreeuw vliegen. Als we boven de 2000 meter komen, begint de regen in sneeuw te veranderen. Dat wordt steeds meer en we komen onderweg zelfs sneeuwschuivers tegen. We komen uiteindelijk in een sneeuwbui in het skidorp Oukaimeden aan. De weg is door het autoverkeer af en toe sneeuwvrij en dit trekt vogels aan. We zien Rotsmussen, Atlasvinken en ook de Atlasstrandleeuwerik. We stappen uit en kijken wat om ons heen. Dan zien we een paartje Seebohms Tapuit prachtig dichtbij.

Verder zien we veel Alpenkraaien en Alpenkauwen die op zoek zijn naar restjes afval in het skidorp. We zijn op ongeveer 2500 meter hoogte en het ziet er bijzonder uit met zo’n laag sneeuw. Een korte video-imressie van de sneeuw in Marokko kun je hier zien. De sneeuwval maakt het vogelen echter niet makkelijk en we besluiten tijdig te eten en naar beneden af te reizen.
Onderweg zien we Blauwe Rotslijster en Diadeemroodstaart. We komen nog een fraaie Levaillants Specht tegen en horen Atlaskruisbek en Westelijke Bergfluiter. Hoe verder we dalen, des te warmer en beter wordt het weer. We zien een Grauwe Kiekendief die zeer donker van kleur is (melanistisch). Op de vlakte voor het dorp zien we verder nog enkele Westelijke Blonde Tapuiten en twee Woestijnklapeksters.



Alpenkauw


Alpenkraai
Atlasstrandleeuwerik



Atlasstrandleeuwerik



Seebohms Tapuit



Levaillants Specht.



Landschap (Atlas, 2500m hoogte)



Grote Gele Kwikstaart




Diadeemroodstaart