woensdag, juni 29, 2011

Marokko, 5 april 2011

AitOurir>Toufliht>Taddart>Tichka>Ouarzazate>Boumalne
Vandaag is een reisdag van Marrakech naar Boumalne. Bij het hotel zien we in de rivierbedding onze eerste Marokkaanse Kwikstaart. Verder zien we Kleine Plevier en Hop. We gaan op pad en al snel zien we een Visarend op een paal zitten die daar waarschijnlijk heeft geslapen. Daarna gaan we naar het naaldbos met deze ochtend Gaai, Boomkruiper en Havik. We reizen verder en komen in slecht weer terecht. De regen verandert zelfs in een hagelbui, wat een bizar fenomeen is in de woestijn. Omdat we meerdere uren achtereen reizen, wordt de behoefte om te vogelen toch ook wel groot. Daarom besluiten we om toch maar even te stoppen bij een grasland in de heuvels en zien daar Strandleeuweriken, Seebohms Tapuit, een Graspieper en Kortteenleeuwerik. Het weer klaart wat op en we zien in een vallei onze eerste Zwarte Tapuit en een Diadeemroodstaart.

We gaan wat verder door het Atlasgebergte waar we tijdens een korte opklaring even stoppen. De vogels hebben de opklaring ook door en plotseling beginnen een aantal roofvogels door te trekken. In korte tijd zien we ca. 40 Dwergarenden langs vliegen en er zweven tussen de bergen ca. 100 Zwarte Wouwen in een thermiekbel. We eten de lunch bovenop een bergpas in een koud restaurant. We kijken vanaf het terras en zien een Roodkopklauwier en een Blonde Tapuit. We rijden vervolgens door naar het stuwmeer bij Ouarzazate, waar het weer inmiddels beter is. Tijdens de stop bij het meer zien we een Witkruintapuit en enkele Groene Bijeneters. We wandelen naar een gedeelte van het meer met veel struiken en palmbomen. Hier reageert een familie van Bruingele Babbelaars heel snel op geluid.
Verder zien we op dit stukje nog Draaihals en Graszanger. We kijken kort bij het meer, want later op de reis zullen we er meer tijd gaan besteden. Als we wegrijden zien we een Scharrelaar prachtig op een draad zitten. Het wordt eindelijk mooi weer als we door de Rozenvallei komen. Onderweg zien we veel doortrekkende Boerenzwaluwen. Als we in Boumalne aankomen bij ons hotel, is er geen tijd meer om te vogelen, maar we zien nog wel een boom met een Koereigerkolonie er in.


Atlasvink


Bruingele Babbelaar

Diadeemroodstaart

Zwarte Mees


Scharrelaar


Roodkopklauwier


Landschap

Groene Bijeneter